Index Vakbarát Hírportál

Környezetvédő aktivisták zavarták meg a BBC Proms megnyitóját

2023. július 16., vasárnap 06:46

Pénteken a londoni a Royal Albert Hall rendezvényközpontban két környezetvédő aktivista zavarta meg a BBC Proms megnyitóját. A brit kormányhoz intéztek követeléseket. Az incidensre Lucy Frazer brit kulturális miniszter is reagált.

A brit Just Stop Oil környezetvédő csoport aktivistái pénteken megzavarták a BBC Proms megnyitóját – számolt be az MTI. Az aktivisták beszaladtak a Royal Albert Hall színpadára, ahol konfettit szórtak szét, és követelték, hogy a brit kormány ne engedélyezzen újabb olaj- és gázkitermelési projekteket.

A közönségből többeknek nem tetszett az akció. A szervezők gyorsan eltávolították a színpadról a két aktivistát.

Később a Channel 4 brit csatorna egyik felvételén is megjelentek a Just Stop Oil aktivistái, ahol egy láthatósági mellényt adtak át a műsorvezetőnek.

A Just Stop Oil csoport szerint csak szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy a BBC nem megfelelően kommunikálja a klímaválságot.

Az utóbbi hetekben a BBC-t az a vád érte, hogy kiegyensúlyozatlanul foglalkozik az éghajlatváltozással, és kritika nélkül szajkózza a kormány és az olajvállalatok propagandáját

 írta a környezetvédő csoport.

Lucy Frazer brit kulturális miniszter a Twitteren azt írta, hogy nem lenne szabad sporteseményeket, esküvőket vagy a Proms rendezvényeit megzavarni. A miniszter ezt üzente az aktivistáknak:

hagyják az embereket, hogy jól érezhessék magukat a kedvenc rendezvényeiken, és ne rombolják tovább a saját ügyüket!

Rovatok