Index Vakbarát Hírportál

Delfinek támadtak a fürdőzőkre Japánban

2023. július 17., hétfő 05:55

Fürdőzőkre támadtak a delfinek vasárnap Japánban. A delfinek reggel két idős férfit vettek célba, majd később további két embert sebesítettek meg.

Az egyik áldozat, egy hatvan év körüli férfi bordatörést szenvedett, miután egy delfin rátámadt vasárnap reggel, miközben a Fukui prefektúra Mihama városában lévő strandon fürdőzött. Az állat többször is megharapta a kezén – írja a BBC.

Később, ugyanezen a reggelen egy másik, negyven év körüli férfi is harapásokkal a kezén végezte, miután rá is rátámadott egy delfin. A hatóságok szerint aznap még további két embert ért támadás a vízben.

A helyi rendőrség idén már összesen hat ilyen támadásról tud. A hasonló esetek elkerülése érdekében táblákat helyeztek ki, amelyek arra figyelmeztetik a fürdőzőket, hogy ne közelítsék meg az emlősöket, és ne próbálják megérinteni őket.

Bár a delfinek általában nem agresszívak az emberekkel szemben, az úszókkal szembeni ellenséges viselkedés nem új keletű dolog. A szakértők szerint a vadon élő palackorrú delfinek „hihetetlenül stresszesnek” találják az emberek közelében való úszást, ami a viselkedésükre is kihatással van.

Rovatok