Index Vakbarát Hírportál

Ismét repülőre száll Orbán Viktor, csúcstalálkozóra hívták a kormányfőt

2023. július 17., hétfő 10:35

Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben részt vesz az Európai Unió, valamint a latin-amerikai és a karibi államok csúcstalálkozóján hétfőn és kedden – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Hozzátette: Orbán Viktor a csúcsértekezlet idején kétoldalú találkozókat is folytat majd több részt vevő állam vezetőjével.

Az Európai Tanács tájékoztatása szerint a Brüsszelben tartandó harmadik EU–CELAC-csúcstalálkozón az uniós vezetők, valamint a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC) vezetői vesznek majd részt.

A csúcstalálkozó lehetőséget kínál az EU–CELAC-partnerség további megerősítésére, a méltányos zöld- és digitális átállás megvalósítására irányuló együttműködés megvitatására, valamint a szabályokon alapuló nemzetközi rend fenntartása iránti közös elkötelezettség kinyilvánítására – írják a tanácsi közleményben.

Orbán Viktor vezetésével a magyar kormány háromnapos, kihelyezett ülést tartott Sopronban a múlt héten. A miniszterelnök közösségi oldalán bejelentette: a kormány kitűzte céljait, a kormánytagok pedig e szerint folytatják a munkát.

Véget ért a háromnapos kihelyezett kormányülés Sopronbánfalván. A célok világosak, a feladatok kiosztva, folytatjuk a munkát!

– írta a kormányfő.

Rovatok