Index Vakbarát Hírportál

Kertben találták meg a repülőgépből kiesett vészcsúszdát

2023. július 18., kedd 20:39

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) hétfő este közölte, vizsgálatot indít, hogy kiderítse, mi történt azzal a repülőgéppel, amely úgy szállt le, hogy hiányzott a vészhelyzeti evakuációs csúszdája.

A felfújható csúszdát, amely vészhelyzetkor menekülésre szolgál, és a legtöbben azt remélik, hogy soha nem kell majd használniuk, a chicagói landolása előtt vesztette el a gép. Később aztán egy kertben találták meg – írja a The Guardian.

A jelentés szerint a United Airlines Boeing 767-300-as járata nem sokkal az egyébként biztonságos leszállása előtt hagyta el a csúszdát.

Mindez azelőtt történt, hogy a 12-es járat 155 utassal és 10 fős személyzettel leszállt Chicagóban, ahová Zürichből érkezett. Később a karbantartók vették észre, hogy a csúszda, amit megtaláltak a környéken, a chicagói O'Hare repülőtértől mintegy négy mérföldre keletre, ehhez a géphez tartozik.

A United közlése szerint a földön senki sem sérült meg.

A Fox News helyi hírcsatorna beszámolója szerint a chicagói rendőrség munkatársai a város északnyugati részén lévő lakónegyedből érkezett hívásra reagáltak, a vészcsúszdát valaki hátsó udvarában találták meg. A FAA elkezdte az ügy kivizsgálását, és a légiközlekedési szakemberek visszaszerezték a csúszdát a ház udvaráról.

Rovatok