Index Vakbarát Hírportál

Elszabadult egy oroszlán Berlin külterületén

2023. július 20., csütörtök 09:20

Németországban, Berlin külterületén elszabadult egy oroszlán. A német főváros, valamint az ahhoz közeli városok lakóit felszólították, hogy maradjanak otthon, amíg a hatóságok megtalálják az állatot.

Egy szökött nagymacskát láttak csütörtökön a Berlin peremén fekvő Potsdam körzetében, közölte a német rendőrség. A hatóságok helikopterekkel követik nyomon a feltételezésük szerint nőstény oroszlánt, és felszólították a lakosokat, hogy maradjanak a házaikban. Állatorvosok és vadászok is részt vesznek az állat felkutatására indított akcióban.

A lakosok állítólag figyelmeztető applikációkon keresztül kaptak üzeneteket. Egyebek mellett arra kérték őket, hogy ne menjenek sétálni az erdőbe, és ha meglátják az állatot, keressenek menedéket a házukban vagy az autójukban.

A rendőrség közölte, hogy az állat jelenlétéről olyan szemtanúktól kaptak információt, akik lefilmezték, amint megtámadott és megölt egy vaddisznót.

Éjfél körül szemtanúk láttak egy ragadozót, aki széttépett egy vaddisznót. Videós anyagot is kaptunk róla. Jelenleg nincs okunk kételkedni a felvételek hitelességében

– nyilatkozta Daniel Keip rendőrségi szóvivő a német Bildnek.

A rendőrség ellenőrizte az állatkerteket, cirkuszokat és állatmenhelyeket, amelyek mind azt mondták, hogy nem hiányzik tőlük egy oroszlán sem. Elmondták, hogy nem tudják, honnan származhat az állat.

Az oroszlán keresésének középpontjában a Berlin déli szélén fekvő Kleinmachnow település áll. A településnek mintegy 20 ezer lakosa van. Az önkormányzat szóvivője azt nyilatkozta, hogy az óvodásokat nem engedték ki az udvarokra, és hogy a piaci árusoknak azt tanácsolták, hogy jelenleg ne állítsanak fel standokat.

Rovatok