Index Vakbarát Hírportál

A Ryanair gigabefektetésre készül Ukrajnában

2023. július 20., csütörtök 18:20

Ha a biztonsági körülmények is engedik, a Ryanair kész 3 milliárd dollárt befektetni Ukrajnában. A háború kitörése óta ők az első légitársaság, akik látogatást tettek a háború dúlta országban.

A kijevi boriszpili nemzetközi repülőtéren tett látogatást július 20-án Michael O'Leary, a Ryanair Csoport vezérigazgatója és több magas szintű Ryanair vezető. A Ryanair az első olyan nemzetközi légitársaság, amelynek vezetői látogatást tettek Ukrajnában a háború kitörése óta – írja a Budflyer.

A vállalat vezetői meglátogatták a boriszpili repülőtéret, ahol Olekszij Dubrevszkijjel, a repülőtér vezérigazgatójával együtt megnézték az utasforgalmi, utas-ellenőrzési és a poggyászkezelési területek, valamint a forgalmi előtér állapotát. A repülőtér infrastruktúrája jelenleg olyan jó állapotban van, hogy bármikor kész az újraindítására – abban az esetben, ha a biztonsági körülmények megengedik.

Szoros együttműködésre készülnek

A Ryanair tervei között szerepel az ukrán kormánnyal való szoros együttműködés a légi szállítási piac országos szintű fellendülésének támogatása érdekében, hozzájárulva ezzel az ipar és a gazdaság újjáépítéséhez.

A társaság jelentős tőkeforrásokat kíván vonzani az országba, és az ukrán légi közlekedési piac fellendülését kívánja előmozdítani egy közel 3 milliárd dollár értékű befektetéssel.

Ez tartalmazza 30 új Boeing MAX repülőgép állomásoztatását 3 ukrajnai reptéren (Kijev, Lviv, Odessza), amelyekkel a légtér megnyitását követően az első 8 héten belül 75 útvonalat nyitnának Európából.

Rovatok