Index Vakbarát Hírportál

Dermesztő videón, ahogy egy férfi mellett levegőbe repülnek a buszok

2023. július 21., péntek 17:19

A térfigyelő kamera rögzítette, amikor egy hatalmas robbanás következtében egy sor kisbusz a levegőbe emelkedett Johannesburgban.

Mint arról korábban beszámoltunk, felrobbant egy föld alatti gázvezeték a szerda esti csúcsforgalomban Dél-Afrika legnagyobb városában, Johannesburgban. A robbanás következtében egy ember életét vesztette, negyvennyolc pedig megsérült.

A robbanás után hatalmas repedések és lyukak jelentek meg az utak közepén, némelyik olyan nagy volt, hogy a járművek szinte eltűntek benne – írta az Associated Press.

Szemtanúk szerint néhány minibuszban már emberek ültek, amikor a robbanás a levegőbe repítette őket. A robbanás utáni pillanatokban embereket láttak futni, miközben füst áramlott ki az úton keletkezett repedésből.

A levegőbe emelkedő járművekről az egyik térfigyelő kamera felvételt is készített:

Egy névtelenül nyilatkozó férfi azt mondta, hogy az autójában ült, amikor hatalmas robajra lett figyelmes. „A következő pillanatban a levegőben voltam, az autóm pedig felborult” – tette hozzá. Elmondása szerint nagyon megijedt, de csodával határos módon nem esett baja.

A hónap elején legalább 16 ember, köztük három gyermek meghalt egy mérgező nitrátgázszivárgás miatt a Johannesburg keleti külvárosában, Boksburgban található Angelo településen.

Rovatok