Index Vakbarát Hírportál

Felhívták telefonon, hogy meghalt az édesapja, majd a temetkezési szolgálat jött rá, hogy életben van

2023. július 21., péntek 13:25

Az eset Szlovákia déli részén történt, amikor is a kórház hibája miatt már le volt szervezve a férfi temetése is, de amikor ment volna a temetkezési szolgálat a holttestért, akkor kiderült, hogy az nincs meg. Azért nem volt meg, mert a férfi még élt.

A 69 éves férfi idősek otthonában él, azonban kórházba kellett szállítani. Egyszer csak a kórház felhívta a férfi lányát, hogy értesítsék őt a szomorú esetről, és részvétet nyilvánítsanak.

A férfi lánya kiválasztotta a ruhát, amiben eltemethetik édesapját, majd elment egy temetkezési vállalathoz, hogy megszervezzék a végső búcsút – írja a parameter.sk.

A munkatársak el is mentek a kórházba a holttestért. Azonban rájöttek, hogy a holttest nincs a hullaházban. Ezért elkezdték keresni a kórházban.

„Név szerint és tajszám szerint sem találtuk, ezért elkezdtünk keresni, és arra jutottunk, hogy az állítólagos elhunyt életben van” – mondta Milena Dodoková, a Kerberos temetkezési szolgálat munkatársa.

„Apámat nem találták az elhunytak között, mert kiderült, hogy él. Mondtam a hölgynek, hogy most viccel velem? Hiszen én már intézem a temetését” – mondta a férfi lánya, akit végül a kórház egyik orvosa is felhívott.

Sajnáljuk a történteket, emberi hiba történt

– mondta Martina Pavlíková, a kórház szóvivője. A vezetőség közleményben magyarázta, hogy egy másik beteg halt meg.

„A tapasztalt ügyeletes orvosnak nagyon nehéz műszakja volt, ami alatt ő maga is magas lázzal küzdött. A beteg halála után a dokumentációt helyesen elkészítette, de a telefonszám keresésekor a vezetéknevek hasonlósága miatt hibázott” – fogalmazott a szóvivő.

Rovatok