Index Vakbarát Hírportál

Zaklatással vádolja fia tanárát és az iskola vezetőségét egy édesanya Németországban

2023. július 21., péntek 20:21

Melanie F., a gröbenzelli iskola egyik tanulójának édesanyja feljelentést akar tenni fia egyik tanára és az iskola vezetősége ellen, mivel szerinte a fiát zaklatták, és túlzó büntetést szabtak ki rá.

Melanie F., egy németországi iskola 11 éves tanulójának édesanyja feljelentést akar tenni fia tanára és az iskola vezetősége ellen, mert szerinte túlzott büntetést szabtak ki fiára, sőt, szerinte zaklatás is történt – írja a Merkur.

Az igazgatónő és az iskolavezetés nem kívánta kommentálni az esetet a német sajtónak.

A szóban forgó incidens március végén történt. A 39 éves édesanya a Tagblattnak [német hírlap – a szerk.] küldött e-mailben számolt be arról, hogy a fia arcon ütötte egy diáktársát a papucsával, de állítása szerint csak baleset történt, és a fia a tettéért bocsánatot kért.

A 11 éves fiút azonban büntetésből nem engedték ki szünetre, és ki kellett töltenie egy úgynevezett gondolkodós cédulát. Az iskola még aznap tájékoztatta az édesanyát az esetről, és kérték, beszéljen a fiával. Másnap az iskolában a fiúnak azt mondták, hogy további büntetésből nem mehet moziba.

Az aulában kellett ülnie egy asztalnál egyedül, miközben az egész iskola moziba ment. Ott kellett ülnie, és bocsánatkérő levelet írnia az osztálytársának és a tanárnak

– tette hozzá az anya.

Ezután a fiú sírni kezdett. Hazaengedték, ahol beszámolt anyjának a történtekről. Az édesanya felháborodott, hogy nem tájékoztatták arról, a fiú nem vehet részt a kiránduláson. Azt mondja, a fia szenved az incidens miatt, és gyakran gyomorfájdalmai vannak.

Most rendszeresen gyomorfájásra panaszkodik reggelente, és fél az iskolától. Az étvágya is rosszabb. Eddig nagyon jól érezte magát az iskolában, de most a végére minden összekuszálódott

– mondta Melanie.

Az édesanya magyarázatot követelt az iskolától. 

A tizenegy éves fiú már nem sokáig marad a jelenlegi iskolájában, hamarosan középiskolába fog járni, de az anya még mindig igazságot akar, és megmutatni a fiának, hogy nem kell mindent eltűrnie.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok