Index Vakbarát Hírportál

Dubajban ragadt egy ismert amerikai influenszer, mert kiabált egy autókölcsönzőssel

2023. július 22., szombat 19:57

Egy houstoni nő az Egyesült Arab Emírségekben rekedt, miután rövid időre őrizetbe vették, mert egy dubaji autókölcsönzővel folytatott vita közben nyilvánosan kiabált – közölte a CBS Newsszal egy londoni székhelyű szervezet, amely megpróbál segíteni neki kijutni az országból.

Közösségimédia-influenszer az a 29 éves Tierra Young Allen, akit a rajongók online Sassy Trucker néven ismernek.

Őt májusban tartóztatták le, miután összetűzésbe keveredett egy dubaji autókölcsönző cég férfi alkalmazottjával, aki megpróbálta rávenni, hogy fizessen több ezer dollárt, amivel nem tartozott – mondta Radha Stirling, a Detained in Dubai nemzetközi nonprofit szervezet vezérigazgatója és alapítója, aki a nő kiszabadításán dolgozik.

Stirling elmondta, hogy Allent május 16-án tartóztatták le, és még aznap óvadék ellenében szabadon engedték, de útlevelét a hatóságok visszatartják, így nem hagyhatja el az Egyesült Arab Emírségeket.

A rendőrségen azt mondták neki, hogy kiabálással vádolják, ami az Egyesült Arab Emírségek törvényei szerint a „sértő viselkedés” kategóriába tartozóan illegális az országban. Bár ez egy szubjektív szabályozás, de akár két év börtönbüntetést, pénzbüntetést és kitoloncolást is vonhat maga után.

A CBS News csütörtökön a dubaji rendőrségtől és az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztériumától kért kommentárt a cikkhez, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Stirling elmondta, hogy az Egyesült Államok dubaji nagykövetsége csütörtökig nem nyújtott Allen számára semmilyen segítséget, hozzátéve, hogy a nagykövetségen éppen a múlt héten történt személyi változás. 

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője a CBS Newsnak elmondta, tudomásuk volt arról, hogy Allen nem tudott elutazni Dubajból, és hogy minden megfelelő segítséget megadnak.

Rovatok