Index Vakbarát Hírportál

A lehető legmagasabb pontszámmal előzte meg a legnagyobb zseniket egy kisfiú az IQ-teszten

2023. július 23., vasárnap 16:23

Egy 11 éves fiú a lehető legmagasabb pontszámot érte el egy IQ-teszten, amivel megelőzött olyan embereket, mint Stephen Hawking és Albert Einstein. Adrian Li, a Londonban élő, de Hongkongból származó zseni 162 pontot ért el a Mensa IQ-tesztjén.

Míg a hírhedt zsenik 160 pontot értek el, addig a csodagyerek a legjobb két százalékba került, és Adriannek felajánlották a Mensa Society tagságát is. Adrian, aki a londoni Barnetben él, mióta Hongkongból elköltözött, világszerte az első egy százalékba tartozik.

A fiú kétéves kora óta szenvedélyesen szereti a könyveket, és mindennap több könyvet is elolvas, az óvodában már a kedvenc Star Wars-könyvét olvasta – írja a Mirror, akinek megszólalt a fiú és családja is.

Adrian szeptemberben a Barnetben található Queen Elizabeth’s Schoolba fog beiratkozni, ahol, reméli, hasonlóan tehetséges fiúkkal találkozik majd. Tanulmányi eredményei mellett Adrian szereti a sakkot, a squasht, a vívást, a síelést, az asztaliteniszt, a taekwondót és az evezést.

Először csak arra gondoltam, hogy 148 pontot kell elérnem, hogy beléphessek a Mensa IQ társaságba... Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy valaha is megközelíthetem Einstein 160-as eredményét. Ez annyira, de annyira elképesztő és érzelmes volt számomra

– fogalmazott a csodagyerek. Az is kiderült, Adrian álma, hogy kardiológus legyen, és a Cambridge-i Egyetemen szeretné megszerezni a diplomáját.

Rovatok