Index Vakbarát Hírportál

Szívritmus-szabályozót kapott Benjamin Netanjahu

2023. július 23., vasárnap 10:03

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő szívritmus-szabályozót kapott egy Tel-Aviv környéki kórház szívosztályán, ahol továbbra is megfigyelés alatt tartják. Az információt orvosai közölték.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt június közepén kórházba kellett szállítani, miután rosszul lett. Azóta már jobban van, hazaengedték, most pedig szívritmus-szabályozót kapott.

Roj Bejnart, a Sheba Medical Center ritmuszavar-központjának vezetője azt mondta,

a beültetés zökkenőmentesen, komplikációk nélkül zajlott. Nincs életveszélyes állapotban, jól érzi magát, így visszatér a napi rutinjához.

Netanjahu egy hete kapott szívmonitort, azt követően, hogy kórházba került, mert szerinte kiszáradt. Az izraeli kormányfő a Galileai-tónál nyaralt – anélkül, hogy megfelelően védekezett volna a hőhullám ellen.

A 73 éves vezetőt szombat este sürgősen behívták, miután „átmeneti ritmuszavart” észleltek nála. A beültetés előtt egy videón Netanjahu kijelentette:

Remekül érzem magam, de hallgatnom kell az orvosaimra.

Netanjahu irodája vasárnap közölte, hogy várhatóan még a nap folyamán hazaengedik. Közben elhalasztották a kormánykabinet heti ülését. Netanjahu tavaly október elején, néhány héttel az országos választások megnyerése előtt, az őszi zsidó ünnep, a jom kipur – engesztelés napja – idején tartandó böjtkor megbetegedett, és rövid időre kórházba került.

Rovatok