Index Vakbarát Hírportál

Bűnösnek találta az esküdtszék a magyar barátnőjét felrobbantó amerikai férfit

2023. július 24., hétfő 06:16

A Kaliforniában szépségszalont nyitott Ildikó kozmetikusként dolgozott, amikor öt éve megölte a párja. A férfi egy bombát helyezett el a szépségszalonban, amit később egy csomagba rejtett detonátorral robbantott fel. A férfit akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik.

2018 májusában egy Los Angeles mellett lévő településen történt robbanás egy szépségszalonban, ahol a 48 éves magyar nő éppen dolgozott.

A robbanás ereje akkora volt, hogy a plafon is beomlott, az ablakok pedig betörtek. A magyar nő azonnal meghalt, ketten pedig megsérültek a detonációban.

Ildikó több mint húsz éve élt az Egyesült Államokban, és testvére szerint nagyon keményen dolgozott azért, hogy felépítse sikeres vállalkozását – derült ki az RTL Híradó riportjából. 

A megyei seriff a robbanás utáni órákban már kizárta a baleset lehetőségét. Később egy Los Angeles közelében lévő házat is átkutattak, ugyanis az ott élő férfit gyanúsították meg az ügyben, mert a hatóságok úgy tudták, másfél éve volt kapcsolata a magyar nővel, amikor is Ildikó szakított vele, mert egyre erőszakosabbá vált.

A férfi nem tudta elfogadni, hogy szakítani szeretne vele a magyar üzletasszony, így elhatározta, hogy megöli.

Az ügyészség szerint egy, a postán feladott mobiltelefon aktiválhatta a korábban a szalon plafonjába rejtett bombát.

Az esküdtszék szerdán találta bűnösnek a 64 éves férfit, akit legalább 30 év börtönre, de akár életfogytiglani büntetésre is ítélhetnek. A büntetés kiszabása novemberben történhet meg.

Rovatok