Index Vakbarát Hírportál

Meghalt több diáklány Kínában, miután rájuk omlott az iskola teteje

2023. július 24., hétfő 17:25

Halálos baleset történt egy kínai iskolában vasárnap. Az épületben röplabdaedzés zajlott, amikor a tető beomlott. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az ügyet.

Meghalt 11 ember és 8 megsérült a kínai Hejlungcsiang tartomány egyik gimnáziumában, miután beomlott a tornaterem tetőszerkezete, amely az ott tartózkodó diákokra és tanárukra esett. A baleset idején diáklányoknak tartottak röplabdaedzést.

A BBC közölte, hogy a rendőrség őrizetbe vette az épületen dolgozó építőipari vállalat főnökeit. Mint közölték, a cég a tető építéséhez perlitet – magas víztartalmú, vulkanikus üveg kőzetet – használhatott, amely az esőzések után magába szívta a vizet, majd a nagy súly miatt összeomlott.

Minden gyermek arcát sár és vér borította, amikor a kórházba szállították őket

– nyilatkozta egy sérült gyerek apja. A közösségi médiát körbejárta a szülők panasza, miszerint az iskola nem kommunikált az érintett gyerekek családtagjaival a mentési munkálatokról, így a szülők nem tudták, hogy gyermekük túlélte-e a történteket.

A BBC hangsúlyozta: Kínában gyakoriak az építőipari balesetek, amelyekért a laza biztonsági előírásokat és az ebből fakadó rossz kivitelezést okolják.

Rovatok