Index Vakbarát Hírportál

Beomlott egy kínai tornaterem teteje, 11 ember meghalt

2023. július 24., hétfő 11:02

Tizenegy ember meghalt, miután egy északkelet-kínai iskola tornatermének teteje beomlott. A termet éppen egy női röplabdacsapat használta – írja a BBC.

A helyi médiának nyilatkozó szemtanúk szerint az áldozatok közül sokan gyerekek, bár ezt hivatalosan még nem erősítették meg. A feldúlt szülők egy közeli kórházban tolongtak, hogy friss hírekhez jussanak.

A BBC cikke szerint a tornateremben 19 röplabdás lány tartózkodott a baleset idején, közülük nyolcan élték túl a balesetet. A helyi média szerint a rendőrség őrizetbe vette az egyik helyi építőipari vállalat vezetőit. Őket azzal vádolják, hogy egy szomszédos építkezésen dolgozva perlitet, egyfajta vulkanikus üveget öntöttek a tornaterem tetejére.

Az ásványi anyag felszívta az esővizet a heves felhőszakadások után, ami helyi idő szerint 15 órakor a tető beomlásához vezetett. 

A szülők az iskola vezetőit támadták, mondván, hogy nem volt megfelelő a kommunikáció a hétfő reggelig tartó mentési munkálatok alatt. 

Azt mondják, hogy a lányom meghalt, de mi soha nem láthattuk a gyermekünket. Minden gyermek arcát sár és vér borította, amikor a kórházba kerültek. Könyörögtem, hadd láthassam, ki halt meg, mert az is lehet, hogy nem az én lányom

– mondta az egyik szülő egy, a közösségi médiában terjedő videóban. „Mit csináltak (a hatóságok) négy, öt vagy akár hat órával azután, hogy a gyerekeket kórházba küldték? Az orvosok nem kommunikálnak velünk arról, hogy halad a mentés” – tette hozzá. 

Rovatok