Index Vakbarát Hírportál

A volt amerikai lelkész bevallotta, hogy 1975-ben elrabolt és megölt egy 8 éves kislányt

2023. július 25., kedd 19:23

A 83 éves David Zandstra volt lelkész 1975. augusztus 15-én elrabolta és megölte az akkor 8 éves Gretchen Harringtont. Zandstra a nyomozók szembesítése után beismerte évtizedekkel ezelőtti tettét.

Egy volt lelkészt, a 83 éves David Zandstrát letartóztatták a 8 éves Gretchen Harrington évtizedekkel ezelőtti, hidegvérrel elkövetett meggyilkolásáért, miután beismerte, hogy elrabolta és megölte a kislányt, miközben az a bibliatáborba tartott – közölték az amerikai hatóságok.

Zandstra állítólag 1975. augusztus 15-én állt meg Harrington mellett zöld kombijával, és felajánlotta neki, hogy elviszi a lányt – közölte a Delaware megyei kerületi ügyészség.

A lelkész elmondta a nyomozóknak, hogy egy félreeső helyre vitte Gretchent, ott azt mondta neki, hogy vetkőzzön le, majd halálra verte, amikor a lány ezt visszautasította.

David Zandstra egy szörnyeteg. Ő minden szülő legrosszabb rémálma. Megölte ezt a szegény 8 éves kislányt, akit ismert, és aki bízott benne. Aztán úgy viselkedett, mintha a család barátja lenne, nem csak a temetés és az azt követő időszak alatt, hanem éveken át

– nyilatkozta Jack Stollsteimer kerületi ügyész egy hétfői sajtótájékoztatón.

A nyomozók 2023 januárjában kihallgattak egy nőt, aki azt állította, hogy Zandstra lányának legjobb barátnője. A nő elmondta, hogy Zandstra fogdosta őt, mikor 10 éves korában náluk aludt.

Miután a nyomozók szembesítették a volt lelkészt a szexuális erőszak vádjával, az beismerte Gretchen elrablását és megölését.

A jelenleg Georgiában élő Zandstrát gyilkossággal, valamint kiskorú elrablásával és bűncselekmény elkövetésére alkalmas eszköz birtoklásával vádolják – írja a New York Post.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok