Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden új kutyája is sorra harapja meg a biztonságiakat

2023. július 26., szerda 17:52

Joe Biden amerikai elnök új kutyája azután került reflektorfénybe, miután napvilágra kerültek olyan dokumentumok, amelyek szerint a titkosszolgálat több tagját is megharapta.

2022 októbere és 2023 januárja között 10 olyan esetet emelnek ki, amikor a német juhászkutya megharapta vagy megtámadta a titkosszolgálat tagjait, amelyek közül az egyik még kórházi kezelésre is szorult sérülései miatt. 

A Judical Watch nevű konzervatív amerikai aktivista csoport, amely a kormányzati adminisztrációban előforduló visszásságokra hívja fel a figyelmet, tudomást szerzett róla, hogy az elnök Commander névre hallgató kutyája sem viselkedik kifogástalanul.

Információkéréssel fordultak a hatóságokhoz és válaszul kaptak egy 194 oldalas dokumentumot, amely elég precízen veszi listába, mit csinált és mikor a kutya.

Az aktivistacsoport elmondása szerint az átadott e-mailekből kiderült, hogy a fehér házi biztonságiakat nagyon zavarja a kutya viselkedése, amely komoly bosszúságra ad okot.

Az egyik levélből kiderült, hogy Commander az egyik ügynök lábába és karjába harapott, miközben a kutya felügyelője arra biztatta a biztonságit, hogy ne hátráljon meg. Kétszer rontott neki a németjuhász, és csak úgy úszta meg az esetet, hogy beugrott egy páncélozott autóba. Nem sokkal később kórházba kellett vinni, hogy ellássák sérüléseit.

Felettesével folytatott levelezésből az derül ki, hogy a tiszt gyűlöli a kutyát és azt mondja: ha nem a Biden családé lenne, már réges-régen elaltatták volna a kétéves állatot, és „annak az idiótának állandóra kellene a szájkosár”.

Commander nem az elnök első problémás kutyája. A Major névre keresztelt ebet két éve kellett elvinni a Fehér Házból, mert az is többeket megharapott. Végül a család egyik barátja vette magához Delaware-ben.

Rovatok