Index Vakbarát Hírportál

Egy orosz vadászgép infracsapdákat szórt egy amerikai drónra

2023. július 26., szerda 15:54

Egy orosz vadászgép veszélyesen közel repült egy amerikai drónhoz Szíria felett, majd infracsapdákat kezdett el szórni, kárt téve a drónban – közölte az amerikai légierő.

Az orosz Szuhoj Szu–35-ös harci repülőgép néhány méteres távolságba repült az amerikai MQ–9 Reaper drónhoz, amely épp egy ISIS-ellenes bevetésen vett részt Szíria felett.

Az orosz gép ezután infracsapdákat kezdett el szórni az amerikai drón elé, súlyosan megrongálva annak légcsavarját – részletezte a légierő.

A drón legénysége nem vesztette el az irányítást a gép felett, és sikerült visszarepíteniük azt a bázisára – számolt be a CNN.

Az orosz vadászgép égbekiáltó módon fittyet hányt a repülésbiztonsági előírásokra, elvonva ezzel a figyelmünket az ISIS tartós legyőzésére irányuló küldetésünkről

– jelentette ki a Légierő Központi Parancsnokságának parancsnoka, Alex Grynkewich altábornagy.

A két gép közötti incidensről felvétel is készült.

Az Indexen beszámoltunk róla, hogy márciusban egy hasonló összetűzés során a Fekete-tenger felett egy orosz Szu–27-es vadászrepülőgép egy ugyanilyen típusú amerikai drónnak csapódott, megrongálva annak légcsavarját és a vízbe taszítva azt.

Rovatok