Index Vakbarát Hírportál

Videón a drámai helikopter-baleset Oroszországban: hatan meghaltak, hét ember súlyosan megsérült

2023. július 27., csütörtök 19:56

Hat ember meghalt, és legalább hét súlyosan megsérült, miután egy helikopter lezuhant Oroszországban. A halottakat és a sérülteket egyelőre nem azonosították.

Sokkoló felvételek készültek arról a pillanatról, amikor az Mi–8-as utasszállító helikoptert lángok borítják el, miután az oroszországi Altaj-hegységben tett túrát követően a földbe csapódott.

A baleset pontos okát egyelőre nem erősítették meg, bár az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma által közzétett jelentés szerint a helikopter egy felsővezetéknek ütközött. Egy másik jelentés ugyanakkor arról ír a Daily Mail szerint, hogy a repülőgép meghibásodott.

A portál cikke szerint a pilóta óvatosan csökkentette a magasságot, majd alig néhány méterre a földtől lebegett, mintha leszállni készült volna. Hirtelen a helikopter forogni kezdett, majd balra dőlt, ismét távolodott a talajtól, mielőtt felborult, és oldalirányban a fűbe csapódott.

A helikopteren összesen 16-an tartózkodtak, 13 turista és hárman a személyzet tagjai közül. A portál szerint úti céljuk a 4500 méter magasan lévő Beluha-hegység volt, amely a legmagasabb a dél-szibériai Altaj-hegységben. A hírek szerint a gépet az 52 éves Vjacseszlav Demikov vezette, a másodpilóta a 42 éves Oleg Egorov volt, őket a 28 éves Alekszej Desjatov fedélzeti mérnök kísérte el az útra.

A halottakat és a sérülteket egyelőre nem azonosították.

Rovatok