Index Vakbarát Hírportál

Ötéves kisfiú lőtte le alig másfél éves testvérét Indiában

2023. július 28., péntek 12:51

A rendőrség letartóztatta annak az 5 éves kisfiúnak a szüleit, aki hónapokkal korábban lelőtte 16 hónapos testvérét. A gyermek belehalt a sérülésbe.

A rendőrség letartóztatta és az ügyészség vádat emelt annak az indiai kisfiúnak a szülei ellen, aki lelőtte fiatalabb testvérét – közölték kedden Indianában a hatóságok. 

A 27 éves Deonta Jermaine Johnsont és a 24 éves Shatia Tiara Welchet letartóztatták gondatlanság vádjával, valamint kábítószerrel való visszaélés vádjával.

az ügyészek a bírósági dokumentumban tudatták, hogy Johnson otthon volt a március 28-i halálos baleset idején. A kanapén aludt, amikor az 5 éves fiú kezébe került egy kézifegyver, és fejbe lőtte vele a 16 hónapos testvérét.

Welch a dokumentumok szerint nem tartózkodott otthon a lövöldözés idején. Amikor megérkezett, azt mondta a rendőröknek, hogy van egy lőfegyvere, amelyet az ágya alatti zárható dobozban tart. Welch továbbá közölte, hogy két kulcsa van a dobozhoz, az egyik nála volt, a másikat pedig állítása szerint néhány napja elvesztette.

A nyomozáskor a rendőrök átnézték a biztonsági felvételeket, amelyeken látszott, hogy Johnson elhagyta a lakást, és egy parkoló autóhoz sétált, körülbelül két perccel azelőtt, hogy a rendőrség megérkezett a 911-es hívásra. A videón látszik, hogy egy tárgyat tesz be az autóba. A rendőrök később körülbelül 400 gramm marihuánát találtak ott.

A 16 hónapos gyermek vérében a toxikológiai eredmények szerint marihuánát találtak, míg 5 éves testvére kokainra lett pozitív, közölték az ügyészek.

A lakást átkutató rendőrök mintegy 93 fentaniltablettát találtak, amelyek az 5 éves kisfiútól karnyújtásnyira voltak.

Tavaly az Egyesült Államokban legalább 353, gyermekek által elkövetett, nem szándékos lövöldözés történt, ami 156 halálos és 212 sérült áldozatot követelt – írja a CBS News.

Rovatok