Index Vakbarát Hírportál

Derékszögben, húsz méter magasról kellett kimenteni az embereket egy hullámvasútról

2023. július 29., szombat 12:55

Az izgalomra vágyók egy több mint húsz méter magas hullámvasúton többet kaptak, mint amire számítottak, miután függőlegesen lógva maradtak, amikor a hullámvasút meghibásodott.

A közösségi médiában közzétett felvételeken látható, amint a Southendben, az angliai Essexben található Adventure Island vidámparkban található Rage hullámvasút utasai kilencven fokos szögben, az ég felé fordulva ragadtak péntek délután − írta meg a Sky News

A park közlése szerint mentőakciót indítottak, a fedélzeten tartózkodókat evakuálták, és 40 percen belül visszatértek a földre.

A Rage-et az Adventure Island „legnagyobb és legjobb” hullámvasútjaként hirdetik − „hurokkal, fordulatokkal és száguldással”.

„A Rage egyik kocsija szombaton délután 2 óra után megállt a felvonón. Magasan képzett csapatunk azonnal elindította a pályaevakuálási tervünket, amelyet az Egészségügyi és Biztonsági Végrehajtó Hatóság és az Essexi Tűzoltóság és Mentőszolgálat végzett el. Minden utast épségben és biztonságban visszavittünk a földre, és 40 percen belül találkozhattak a családjukkal” – mondta Marc Miller, az Adventure Islandet üzemeltető Stockvale Group ügyvezető igazgatója.

Rovatok