Index Vakbarát Hírportál

Eladták kisbabájukat egy iPhone-ért

2023. július 29., szombat 07:13

Indiában egy pár eladta nyolc hónapos gyermekét, hogy a pénzből vásároljanak egy iPhone 14-et. Elmondásuk szerint a mobilra azért volt szükségük, hogy az utazásaikról készült képeket posztolhassák a közösségi felületeken.

Nyugat-Bengálban megdöbbentő eset történt, egy házaspár eladta nyolc hónapos kisbabáját, hogy egy iPhone 14-et vásároljanak a pénzből. Mindezt azért tették, hogy az Instagramra készíthessenek képeket, miközben Bengálián utaznak keresztül  írja a Times of India.

A nyugat-bengáli rendőrségnek sikerült elfognia az anyát, de az apa még mindig szabadlábon van.

Az esetre akkor derült fény, amikor az aggódó szomszédok felfigyeltek a család furcsa viselkedésére. A csecsemő már napok óta eltűnt, de a pár nem mutatta jelét az aggodalomnak. Ráadásul a szomszédok arra is gyanakodtak, hogy a pénzügyi nehézségeik ellenére hirtelen vásároltak egy iPhone 14-et.

Az anyát szembesítették a vádakkal, aki végül bevallotta, hogy ő és férje valóban eladták gyermeküket, hogy pénzt szerezzenek az iPhone megvásárlásához, amivel felvételeket szerettek volna készíteni az utazásaikról.

Kiderült, mielőtt az apa megpróbálta volna eladni a kisbabát, a hétéves lányával is ezt szerette volna tenni.

A rendőrség eljárást indított a pár ellen, és a babát megvásároló anya ellen is büntetőeljárást indítottak emberkereskedelem miatt.

Ez az eset sajnos nem az első a maga nemében. Indiában már többször előfordult, hogy a szülők anyagi haszonszerzés céljából eladták gyermekeiket. 2016-ban egy kínai házaspár 3530 dollárért adta el 18 napos kislányát, hogy egy iPhone-t vásárolhasson.

Rovatok