Index Vakbarát Hírportál

Négymillió dollárt érő lottószelvényt csalt ki egy bolti eladó egy férfitól

2023. július 29., szombat 15:44

Egy szerencsejáték-szelvényeket árusító bolti eladó ellopta egy férfi 3,9 millió dollárt (körülbelül 1,36 milliárd forint) érő nyertes lottószelvényét. A jogos tulajdonos, Willis Willis panaszt tett a szerencsejáték-bizottságnál, de a tőlük kapott választól csak még elkeseredettebb lett. A bolti eladóról később kiderült, hogy az Interpol körözi.

A dallasi Grand Prairie-i vegyesbolt eladója, Pankaj Joshi 2009-ben csalta ki Willistől a szelvényt. Mikor a 81 éves férfi átadta neki a szelvényt ellenőrzésre, Joshi nemes egyszerűséggel azt hazudta, hogy sajnos nem nyert semmit. Ezután a saját nevével aláírta a lottószelvényt, és a nyeremény felvétele után hazájába, Nepálba menekült – írja a The Sun.

A 81 éves Willis panaszt tett a szerencsejáték-bizottságnál, de a kapott válasz rendkívül kiábrándító volt. A férfi ügyvédje, Sean E. Breen elmondása szerint a bizottság válaszából ugyanis egyértelműen kiderült, hogy

a bolti eladót tekintik a lottó győztesének, mivel az ő aláírása szerepel a szelvény hátulján.

Mindezek után Willis pert indított a Texasi Lottó Bizottság ellen. A CBS News beszámolója szerint hosszas munka árán az ügyészek végül a pénz egy részét visszaszerezték Joshi bankszámláiról, továbbá bírósági határozatot kértek és kaptak arról, hogy Willis a lottószelvény jogos tulajdonosa.

A CBS 2015-ben arról számolt be, hogy Joshi a Nemzetközi Bűnügyi Rendőrség Szervezete, az Interpol piros jelzésű körözési listáján szerepel lopás miatt. A férfit egy időben 190 országban körözték, hogy kiadhassák az Egyesült Államoknak. Ha elkapják, akár 20 év börtönbüntetést is kaphat.

Rovatok