Index Vakbarát Hírportál

Egy férfi a Facebookon posztolta, ahogy halálra késel egy nőt

2023. július 30., vasárnap 09:28

Az Egyesült Államokban Mark Mechikoff leszúrt egy nőt, majd felvételt készített az asszony haldoklásáról, és azt közzétette a Facebookon. A nyomozók később letartóztatták a 39 éves férfit.

Egy amerikai férfi halálra késelt egy nőt, majd videót tett közzé a Facebookon az asszony haldoklásáról. A rendőrséget riasztották, miután egy telefonáló arról számolt be, a Facebookon szemtanúja volt a késelésnek – írja a CNN.

A hatóságok szerint a telefonáló megadta a videót posztoló férfi nevét és telefonszámát. Később a rendőrséget a telefonszám egy San Mateo-i lakóparkhoz vezette.

A nyomozók később letartóztatták a 39 éves gyanúsítottat, Mark Mechikoffot San Joséban. Most gyilkossággal vádolják. Mechikoff ismerte az áldozatot.

Bár az áldozat leszúrásának indítékát még vizsgálják, azt tudjuk, hogy Mechikoff lefilmezte az áldozat életének utolsó pillanatait, és a videót feltette a Facebookra, majd elmenekült a helyszínről

– áll a San Mateo-i rendőrség közleményében.

Letartóztatása előtt a rendőrök közel három órán át jártak házról házra a környéken, mielőtt megtalálták az áldozatot egy lakásban. A gyanúsított elmenekült a helyszínről, de a rendőrök két órán belül megtalálták.

A Facebook és a Meta egyelőre nem kommentálta a történteket.

Rovatok