Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden beismerte, van egy hetedik unokája

2023. július 30., vasárnap 13:25

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke először vállalta fel nyilvánosan hetedik unokáját. A négyéves kislány az elnök fiának viszonyából született. A gyermek létezésére már korábban fény derült, így sokan bírálták Bident, amiért nyilatkozataiban csak hat unokát vall magáénak.

Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden hivatalosan is felvállalták hetedik unokájukat, a négyéves Navyt – írja a BBC.

Jill és én a legjobbat akarjuk az unokáinknak, beleértve Navyt is

– mondta az elnök. Hozzátette, ez számára nem politikai kérdés, hanem családi ügy. Elmondása szerint fia, Hunter Biden és a gyermek édesanyja azon dolgoznak, hogy olyan kapcsolatot alakítsanak ki egymással, ami a kislány érdekeit szolgálja, valamint szem előtt tartják a gyermek magánszférájának megőrzését is.

A kényes ügy 2019 óta húzódik, amikor Navy édesanyja, Lunden Roberts beperelte az elnök fiát, amiért nem fizet neki gyerektartást. Ezt követően a férfi DNS-tesztet kért a nőtől. A vizsgálat végül igazolta, hogy valóban Hunter a gyermek édesapja.

Hunter Biden a bírósági tárgyaláson beismerte, nem emlékszik a nővel való találkozására, ugyanis akkoriban alkohol- és drogfüggőséggel küzdött.

Nem emlékeztem a találkozásunkra. Ennyire kevés kapcsolatom volt a külvilággal. Kész káosz voltam, de ugyanakkor már akkor is vállaltam a felelősséget tetteimért

– nyilatkozta a férfi.

Az apasági per nemrég lezárult, Joe Biden pedig elismerte az unokáját. Az elnököt korábban a republikánusok és a demokraták is bírálták, amiért nem vállalta fel a kislányt. Áprilisban ugyanis Biden úgy nyilatkozott, hogy „megőrül a hat unokájáért, akikkel mindennap beszél telefonon”.

Minden amerikai tudja, hogy Joe Bidennek már évekkel ezelőtt helyesen kellett volna cselekednie, és elismernie az összes unokáját

– reagált akkor a kijelentésre a republikánusok képviselője, Elise Stefanik. 

Hunter Biden nem először okozott botrányt

Joe Biden fia, Hunter Biden már több alkalommal okozott kellemetlenséget apjának. Mint írtuk, Hunter a 2020-as amerikai választási kampány óta a Biden család fekete bárányának számít. 

Korábban illegális fegyvertartás, adóbűncselekmények, kábítószer és prostituáltak ügyében került bíróság elé, legutóbb pedig egy 2018-ban történt esetre derült fény: Hunter cracket szívott a volánnál, és óránkénti 276 kilométeres sebességnél fotózta le a sebességmérőjét.

Rovatok