Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a két gyereke meggyilkolásával vádolt nőt

2023. július 31., hétfő 21:34

A bíróság a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélküli többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Lori Vallow-t két gyermeke és férje előző feleségének halála miatt.

A nőt májusban ítélték el, miután a bíróság bizonyítottnak látta, hogy részt vett gyermekei, a 7 éves Joshua „JJ” Vallow és a 16 éves Tylee Ryan meggyilkolásában, valamint abban, hogy közreműködött férje volt felesége, Tammy megölésében – írja az NBC News.

Az ítélethirdetés előtt a Jézus második eljövetelében rögeszmésen hívő Lori Vallow azt állította a bíróság előtt, hogy egy halálközeli élménye lehetővé tette számára, hogy kommunikáljon a „szellemvilággal”.

Azt mondta a bírónak, „biztosan” tudja, hogy a gyermekei és Tammy Daybell boldogok a mennyben. Tylee és Joshua azt kommunikálták, hogy boldogok a haláluk után – állította Lori Vallow.

„Jézus ismer és megért engem. Együtt gyászolok mindazokkal, akik a gyermekeimet és Tammyt gyászolják. Jézus Krisztus tudja az igazságot arról, hogy mi történt itt, Jézus Krisztus tudja, hogy senkit sem gyilkoltak meg ebben az ügyben” – közölte Lori Vallow.

Az ügyészek hétfőn felolvasták Colby Ryan, Lori Vallow felnőtt fia nyilatkozatát, aki elmondta, hogy édesanyja tettei miatt nem tudta megosztani az életét azokkal az emberekkel, akiket a legjobban szeretett.

„A gyermekeim soha nem fogják megismerni a nagybátyjukat, a nagynénjüket vagy a nagyapjukat, de még a nagymamájukat sem. Tylee és JJ sok fényt hozott ebbe a világba. Mivel az életüket ellopták, ezt szeretném megosztani velük: hiszem, hogy sem nem lesz ugyanolyan” – áll a férfi által írt jegyzékben.

Az ügyészek olyan nőként jellemezték Lori Vallow-t, aki „minden akadályt eltakarított az útjából”, és „pénzt, hatalmat és szexet használt fel arra, hogy elérje, amit akart” az év eleji, többhetes tárgyaláskor. Ügyvédje azzal érvelt, hogy Lori Vallow egy szerető anya volt, akit magával ragadtak a világvégéről szóló bibliai próféciák.

Rovatok