Index Vakbarát Hírportál

A környező országok fővárosai közül Prágában a legmagasabbak a bérleti díjak

2023. július 31., hétfő 16:09

A térség fővárosainak bérleti díjait közölte az Otthon Centrum. Az adataik alapján jelenleg Prágában a legmagasabbak a bérleti díjak, viszont Bécsben a tavalyihoz képes csökkentek az árak.

Az Otthon Centrum a térség ingatlanbérleti díjait közölte hétfőn az MTI-vel. A környező országok fővárosai közül Prágában mérték a legmagasabb bérleti díjakat a numbeo.com adatai alapján.

A cseh fővárosban egy kétszobás belvárosi lakásért átlagosan havi 380 ezer forintot kérnek, viszont egy négyszobás lakás forintra átszámolva akár 500 ezer forintba is kerülhet.

Prágában egy év alatt 18-20 százalékot emelkedtek a bérleti díjak.

Ugyanakkor Bécsben, ami a környező fővárosok közül hagyományosan a legdrágábbnak számít, tavalyhoz képest csökkentek a bérleti díjak. Az osztrák fővárosban egy átlagos belvárosi lakás bérleti díja 328 ezer forint.

Varsóban egy belvárosi kétszobás lakásért 310 ezer forintot kell fizetni, Pozsonyban egy átlagos belvárosi lakás 225 ezer forintba kerül.

Belgrádban ennél kedvezőbbek az árak, 188 ezer forintért tudunk egy belvárosi kétszobás lakást bérelni. Bukarest még olcsóbb, itt egy hasonló lakás bérleti díja átlagosan 185 ezer forint.

Rovatok