Index Vakbarát Hírportál

Felkavarta a látogatókat, beöltözött embernek hiszik a kínai állatkert egyik medvéjét

2023. augusztus 1., kedd 21:28

Egy kelet-kínai állatkert megnyugtatta a látogatókat, hogy a napmedvék valódiak, nem pedig álruhás emberek. Erre azért volt szükség, mert az egyik állatról készült, interneten terjengő felvételen úgy tűnhet, mintha emberként állna a medve.

A hátsó lábain álló medvéről készült videóra reagálva a Hangzhou állatkert azt mondta, hogy az emberek nem értik meg ezt a fajt.

A közösségi média felhasználói azt találgatták, hogy a medve egy beöltözött ember lehet.

A maláj, más néven napmedve a világ legkisebb medvefajtája, az állatkert szerint általában akkora, mint egy nagy kutya. A délkelet-ázsiai esőerdőkben őshonos, veszélyeztetett faj.

A videón a napmedve látható, amint magasan áll a ketrece szélén, mancsait az oldalán tartva, és látszólag figyeli az állatkert látogatóit – közölte a BBC.

A közösségi médiában az emberek megkérdőjelezték, hogy a medve hogyan tudott ilyen egyenesen állni karcsú lábain, valamint azt, hogy a csípője körül bőrredőknek tűnő kinövések láthatóak – egyesek megjegyezték, hogy azok hasonlítanak egy rosszul illeszkedő medvebőrruhára.

A Hangzhou állatkert posztja megemlíti, hogy a medvék körülbelül 1,3 méter magasak, amikor a hátsó lábukra állnak – ez kevesebb mint a fele az Észak-Amerikában őshonos grizzlymedvék méretének.

Rovatok