Index Vakbarát Hírportál

A gyanú szerint manipulált képekkel akarják befolyásolni az amerikai elnökválasztást

2023. augusztus 2., szerda 16:40

A kutatások szerint egyre több amerikai véli úgy, hogy Joe Biden amerikai elnök túl idős egy második hivatali ciklushoz, ezért a Fehér Ház szövetségesei a gyanú szerint „kétségbeesett” stratégiát alkalmaznak, hogy meggyőzzék a választókat arról, az elnök kicsattan az egészségtől, és kész szembenézni a mindenkori vezető vállára nehezedő problémákkal.

Úgy tűnik, a Joe Bidenhez hű politikai körök aktívan folytatnak egy kampányt, amelynek célja, hogy meggyőzzék a szavazók 68 százalékát, akik szerint Joe Biden túl öreg a második ciklushoz.

Egyszerű megoldáshoz nyúltak, fogták Joe Biden képeit, majd photoshoppolták őket, így azokon az elnök fiatalosabbnak tűnik, mint élőben, vagyis eltorzítják a valóságot, írja a Townhall nevű amerikai konzervatív weboldal.

Amióta Joe Biden április 25-én elindította újraválasztási kampányát, a Fehér Ház szövetségesei többször is megosztották ugyanazt a négy digitálisan módosított fotót a vezetőről – anélkül, hogy elismerték volna, hogy a képekhez utólag bárki is hozzányúlt digitális eszközökkel. Az egyik szerkesztett fotón még az eredeti Getty Images vízjel is megmaradt, ami tovább növeli a kép állítólagos hitelességét.

Donald Trump lejáratása is fókuszba került

A demokrata véleményvezérek ezeket a fotókat egy olyan képpel állították szembe, ami finoman szólva sem hízelgő Donald Trumpra nézve. Utána azzal érveltek, hogy az összehasonlítás azt bizonyítja, Joe Biden sokkal alkalmasabb amerikai elnöknek, mint republikánus kihívója.

Az ellentábor szerint ez a „kétségbeesett” stratégia rávilágít a demokraták növekvő aggodalmára Joe Biden kora miatt, mivel az amerikai szavazók több mint kétharmada úgy véli, hogy a 81 éves elnök alkalmatlan egy második ciklusra, és a demokrata szavazók közel fele „problémaként” jellemzi a korát.

Íme egy másik fotó, ami az ellentábor szerint nem a valóságot tükrözi:

Joe Biden kampánystábja közben mindent elkövet, hogy az elnök ne kövessen el olyan bakikat, amiken a sajtó aztán csámcsogni tud napokig. Állítólag jegyzetkártyákat készítenek a keze ügyébe, hogy mindig tájékozott legyen a legaktuálisabb közéleti témákban, és még arra is figyelnek, hogy kisebb lépcsőfokokat kelljen megmásznia az Air Force One fedélzetére való felszálláskor, nehogy véletlenül elcsússzon vagy megbotoljon.

Rovatok