Index Vakbarát Hírportál

Öt órán át sodródott a tengerben egy New York-i férfi

2023. augusztus 2., szerda 13:21

A New York-i Long Island mellett mentettek ki egy férfit a tengerből, aki már 5 órája sodródott a vízben. Két halász észlelte, ők segítették a hajójukra, majd értesítették a rendőrséget, akik később elsősegélyt nyújtottak neki, mivel nagy mennyiségű sós vizet nyelt, és közel állt a kiszáradáshoz.

A 63 éves Dan Ho hétfőn hajnali 5 óra körül ment úszni egy babyloni strandra, de az áramlat olyan erős volt, hogy a tengerbe sodorta a férfit – közölte a Suffolk megyei rendőrség a sajtóközleményében.

Miután öt órán át sodródott a vízben, Ho talált egy törött horgászbotot, amire rákötötte az ingét, hogy azzal próbáljon meg jelezni egy arra járó hajónak. Két férfi egy halászhajón észlelte is őt körülbelül 4 kilométerre a parttól  írja az Associated Press.

A férfiak, Jim Hohorst és Michael Ross felhúzták Hót a csónakjukba, és rádión segítséget kértek a rendőrségtől. Egyikük kedden azt nyilatkozta, Ho nem nézett ki jól, nem tudta mozgatni a lábait, és közel állt a kiszáradáshoz is.

A suffolki kapitányság tisztjei felvitték Hót a hajójukra, és elsősegélyt nyújtottak neki, majd további ellátásban részesült, mielőtt egy helyi kórházba szállították volna.

Rovatok