Index Vakbarát Hírportál

Roham várható a lottózókban az őrületesen nagy főnyeremény miatt

2023. augusztus 2., szerda 09:08

Az Egyesült Államokban játszott Mega Milliók (Mega Millions) lottójáték főnyereménye kedden estére elérte az 1,1 milliárd dollárt (389 milliárd forint), így ez az egyik valaha volt legmagasabb lottónyeremény.

A helyi idő szerint kedd esti sorsoláson még nem derült ki, hogy van-e nyertes szelvény, de az elérhető összeg már így is minden idők hatodik legnagyobb lottónyereménye lett.

A valaha volt legmagasabb nyereményt a szintén amerikai Powerball nevű lottón nyerték meg tavaly novemberben, a szerencsésen tippelő 2,04 milliárd dollárt (722 milliárd forint) vihetett haza.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón április óta halmozódik a főnyeremény összege, a lázas szelvényvásárlásnak köszönhetően az összeg óráról órára emelkedik.

A győztes lottózó a teljes összeget csak akkor kapja meg, ha hajlandó részletekben, 30 éven át felvenni. Azonnali felvétel esetén 550 millió dollár illetné meg, és ennek is csaknem a fele elmenne adókra.

A 2002-ben indult Mega Millions szisztémáját sokszor változtatták már azért, hogy egyre nehezebb legyen nyerni. A főnyeremény megütésének esélye jelenleg 1 a 300 millióhoz, írja az MTI.

Az Egyesült Államok különböző államaiban eltérőek a törvények arra vonatkozóan, hogy a lottónyertesek titokban tarthatják-e kilétüket. Van olyan állam, ahol jogszabály kötelezi a nyertest arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen.

Mint arról az Index is beszámolt, szombaton egy játékos elvitte az ötös lottó főnyereményét Magyarországon. A szerencsés illető 481 millió 181 ezer forintot markolhat fel.

Rovatok