Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő felvételeken rögzítették egy cápa szájának belsejét

2023. augusztus 7., hétfő 07:21

A nézőket egyszerre kápráztatták el és rémítették meg azok a felvételek, amelyek egy cápa szájának a belsejét mutatják, miután a ragadozó lenyelte egy búvár kameráját.

Egy búvár éppen videót készített a tigriscápákról, amikor az egyik úgy döntött, hogy megrágja a kameráját.

A természetvédő és filmes Zimy Da Kid tavaly a Maldív-szigeteken forgatott egy dokumentumfilmhez, amikor felfigyelt rá egy kíváncsi tigriscápa, aki láthatóan meg akarta kóstolni a 360 fokos kameráját – írja a LadBible.

Hihetetlen, de annak ellenére, hogy a ragadozó a szájába vette a kamerát, a kamera túlélte azt, és bepillantást engedett a cápa szájába, beleértve a kopoltyúit és fogait is. A felvételeket a Maldív-szigetektől délre fekvő Fuvahmulahban rögzítették, ahol a tigriscápák populációja magas.

A filmkészítő elmondta, hogy szeretné megváltoztatni azt a negatív képet, amit az emberek gyakran kialakítanak a ragadozókról, és kifejtette:

Amikor a cápák megharapják az embereket, az nem azért van, mert meg akarnak enni minket, hanem mert meglátnak valakit, és kíváncsiak, ezért egyszerűen megharapnak. De általában soha nem eszik meg az embert, mert nem szeretik.

Az operatőr a bolygó védelmére is szeretné ösztönözni az embereket, hangsúlyozva a cápák fontosságát az óceán ökoszisztémájában.

A férfi azt is elmondta, hogy azért kezdett bele az állatok videózásába, mert a cápák nagyon gyors ütemben tűnnek el, ami rossz hatással lesz az óceánra.

Ha a cápák eltűnnek, akkor az óceán egész ökoszisztémája szétesik. Ha az óceán szétesik, akkor mi is szétesünk vele együtt

– mondta.

Rovatok