Index Vakbarát Hírportál

Terrortámadással fenyegettek több dél-koreai repülőteret

2023. augusztus 7., hétfő 09:41

A dél-koreai hatóságok közölték hétfőn, hogy a Csedzsu-sziget nemzetközi repülőterét, valamint Púszan és Tegu nemzetközi repülőterét is robbantással fenyegették meg.

Egy bombarobbantásról szóló internetes bejegyzés miatt a rendőrség átkutatta a dél-koreai Csedzsu-sziget nemzetközi repülőterét – írja az MTI.

A bejegyzés vasárnap este került fel az internetre, szerzője azt írta, hogy már elhelyezett egy bombát a repülőtéren, valamint azzal is fenyegetőzött, hogy leszúrja az épületből kilépő embereket.

Miután a rendőrség észlelte a posztot, azonnal megkezdte a légikikötő átkutatását. A művelet két órán át tartott, de bombát nem találtak.

A poszt szerzőjét is igyekeznek felkutatni a rendőrök, rá szigorú büntetés vár majd.

Púszan és Tegu nemzetközi repülőterét is megfenyegették az interneten. A poszt írója ezekben a bejegyzésekben is azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant egy bombát és leszúrja az embereket a reptéren.

A hatóságok mindkét repülőteret átvizsgálták, de nem találtak robbanószereket.    

Szöulban és környékén történtek már halálos kimenetelű késelések: 2023. augusztus 3-án egy 22 éves férfi késsel 14 embert megsebesített, az egyikük, egy 60 év körüli nő belehalt a sérülésekbe, míg 2023. július 21-én egy 33 éves férfi négy embert támadott meg, egyiküket halálra késelte.

Rovatok