Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa szerint a Földközi-tenger temetővé vált a menekültválság miatt

2023. augusztus 7., hétfő 08:55

Ferenc pápa aggodalmát fejezte ki az Európába igyekvő illegális menekültek jóléte miatt, mondván, a Földközi-tenger és Észak-Afrika sivatagjai „temetőkké” váltak számukra.

A pápa újságíróknak beszélt a Portugáliából hazafelé tartó repülőútján, ahol az Ifjúsági Világnap alkalmából 1,5 millió embernek tartott szentmisét.

Az újságíróknak elmondta, hogy a migráció kérdését alaposan megvitatják, amikor a marseille-i egyházmegye szeptember 18. és 24. között megrendezi a Mediterrán Találkozókat (Rencontres Méditerranéennes).

Ferenc pápa részt vesz az eseményen, ahol magas rangú egyházi személyek és politikusok a gazdasági egyenlőségről, a migrációról és az éghajlatváltozásról tárgyalnak – írja az Euronews.

A megjegyzések két héttel azután hangzottak el, hogy a világ 1,3 milliárd római katolikusának vezetője felszólította a világ vezetőit, hogy segítsenek az észak-afrikai sivatagokban rekedt illegális menekülteken, és emlékeztetett a szélsőséges éghajlati jelenségekre és a globális felmelegedés kezelésének szükségességére is.

Rovatok