Index Vakbarát Hírportál

Megszökött egy medve egy repülőgépről

2023. augusztus 7., hétfő 12:39

A dubaji nemzetközi repülőtéren egy repülőgép rakterében lévő ládából megszökött egy medve. Az iraki miniszterelnök vizsgálatot rendelt el.

Pénteken a dubaji nemzetközi repülőtérről egy repülőgép felszállásra várt, miközben egy medve kiszabadult a rakterében lévő ládából. A járat késett, mivel a hatóságok szakembereket küldtek az állat elaltatására és a gépből való eltávolítására – írja a Sky News.

Az Iraqi Airways szerint nem a légitársaságuk felelős a történtekért. Mohammed Shia’ Al Sudani iraki miniszterelnök vizsgálatot rendelt el.

Az Iraqi Airways közölte, hogy a medvét Bagdadból Dubajba szállították. A medve faját nem hozták nyilvánosságra.

A ragadozó állatok háziállatként való tartása Irakban népszerűvé vált a gazdagok körében, és a hatóságok nehezen tudnak érvényt szerezni a vadon élő állatok védelmére vonatkozó jogi rendelkezéseknek.

A bagdadi rendőrség korábban felszólította a polgárokat, hogy az ilyen esetek bejelentésével segítsék a hatóságokat, hogy meg tudják akadályozni az állatok szabadon engedését az utcákon.

Bár nem gyakori probléma a légi közlekedésben, nem ez az első eset, hogy egy medve késést okozott a repülőtéren: 2021-ben egy vad barna medve zavarta meg a járatokat egy észak-japáni városban, és négy embert meg is sebesített.

Rovatok