Index Vakbarát Hírportál

Nyolcan meghaltak Vietnámban a kegyetlen időjárás miatt

2023. augusztus 7., hétfő 12:09

Hónapok óta szélsőséges időjárás uralkodik Vietnámban. A rekordhőmérséklet és a hosszan tartó szárazság után felhőszakadások sújtották a térséget. Nemcsak házak rongálódtak meg, de sokan életüket is vesztették villámárvizekben és földcsuszamlásokban.

Vietnámban a májusi esős évszak kezdete óta a szokásosnál 5-10 százalékkal több eső esett az ország egyes részein, Észak-Vietnámban azonban rekordhőmérséklet és rendkívüli szárazság uralkodott a nyár elején  írja az MTI.

A szélsőséges időjárási viszonyok miatt többször volt hirtelen áramkimaradás, ami jelentős veszteségeket okozott a vállalkozásoknak, házak rongálódtak meg, de a növénytermesztést is súlyosan érintette az időjárási vészhelyzet.

Júliusban az ország középső részén földcsuszamlások pusztítottak, egy rendőrőrsöt betemetett a sár, aminek következtében három rendőr és egy civil meghalt.

Az országban augusztus eleje óta heves felhőszakadások is voltak a hónapokon át tartó hőhullám és szárazság után. A hatóságok beszámoltak arról, hogy a hegyvidéki tartományokban

csak az elmúlt héten nyolc ember, köztük legalább két gyerek vesztette életét.

 Tavaly a természeti katasztrófák 175 ember halálát okozták Vietnámban.

Rovatok