Index Vakbarát Hírportál

Elegük lett a turistákból az ismert belgiumi tartomány lakóinak, hangot is adtak véleményüknek

2023. augusztus 8., kedd 14:58

Nyugat-Flandriába, Belgium egyik tartományába évente majdnem tízmillió turista látogat. A régió legnagyobb városa, Brugge is egész nyáron rengeteg turistát vonz, a város lakói azonban besokalltak, és szeretnék, ha minőségi változás történne.

Nyugat-Flandria történelmi központjába nyolcmillió turista utazik évente. A régió legnagyobb és egyik legszebb városa, Brugge is turisták tömegeivel kénytelen szembenézni nyaranta  írja a Napi.hu.

A lakosok ugyan nem ellenzik a turizmust, amely pénzt és presztízst hoz számukra, valamint munkahelyeket biztosít, de véleményük szerint ennek „kiegyensúlyozottnak” kellene lennie, és szeretnének minőségi változást.

Nincs szükségünk több turistára

– mondta az 55 éves Arnout Goegebuer építész az AFP-nek, és ezzel a város többi 119 ezer lakója is egyetért.

2019-ben Brugge ötéves tervet fogadott el annak érdekében, hogy több „minőségi” turista érkezzen a városba, tehát akiket inkább érdekel a kultúra és a gasztronómia, mint a szelfikészítés és a gofrievés.

Egyelőre a tervek nem váltak be, bár ebben közrejátszott a koronavírus-járvány is, ami miatt itt is összeomlott a turizmus.

Egy házak és apartmanok keresésére és foglalására szolgáló platform 2022-es rangsora alapján a horvát Dubrovnik a legtúlzsúfoltabb európai turisztikai célpont, az olasz Velence, a belga Brugge és a görög Rodosz szigete pedig megosztottan lett a második.

Rovatok