Index Vakbarát Hírportál

Dmitrij Medvegyev: Oroszország a saját feltételei szerint biztosítja a békét

2023. augusztus 8., kedd 16:32

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz biztonsági szolgálat helyettes vezetője kijelentette, országa elég erős ahhoz, hogy a „különleges katonai művelet” minden célját elérje.

„Oroszország elég erős ahhoz, hogy különleges katonai műveletének minden célját elérje, annak ellenére, hogy eközben szinte közvetlen konfrontációba kerül az egész NATO-val” – írta Dmitrij Medvegyev a Telegram-csatornáján, amit a TASZSZ orosz állami hírügynökség adott hírül.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legfőbb támogatója párhuzamot vont a jelenlegi konfliktus és a 2008 augusztusában Dél-Oszétiában lezajlott fejlemények között.

Az egész NATO szinte nyíltan harcol ellenünk. Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy a »különleges katonai művelet« minden célját elérjük. Akárcsak 2008 augusztusában, ellenségeinket legyőzzük, és Oroszország a saját feltételei szerint biztosítja a békét. A győzelem a miénk lesz! 

– hangsúlyozta a politikus.

A volt orosz elnök korábban azt mondta, a „különleges katonai művelet” napokon belül véget érne, amennyiben az Egyesült Államok és „vazallusai” leállítanák a fegyverek szállítását Ukrajnába.

„Valójában bármilyen háború, még egy világháború is nagyon gyorsan véget érhet. Vagy úgy, hogy az érintett felek békeszerződést írnak alá, vagy úgy, ha valaki azt teszi, amit az Egyesült Államok tett 1945-ben, amikor nukleáris fegyvereit japán városokra – Hirosimára és Nagaszakira – dobta le. Akkor valóban véget vetettek a második világháborúnak, közel 300 ezer civil életének árán” – szúrt oda júliusban a Fehér Háznak Dmitrij Medvegyev.

A lengyeleknek is üzent a volt elnök

Június 30-án számoltunk be róla, hogy Lengyelország a jövőben amerikai atomfegyvereket tárolhat. A TASZSZ és a RIA orosz állami hírügynökségek szerint a lengyelek szívesen fogadnák be a fegyvereket, válaszul az orosz stratégiai atomfegyverek Belaruszba történő telepítésére.

Medvegyev nem ment el szó nélkül a hír mellett, Oroszország volt államfője a közösségi oldalán fejtette ki a gondolatait ezzel kapcsolatban.

Mivel a jelenlegi lengyel vezetés kizárólag degeneráltakból áll, a nukleáris fegyverek lengyelországi telepítésére vonatkozó kérés azzal fenyeget, hogy ezeket a fegyvereket használni is fogják – minden őrült örömére. A végső döntést persze a tengerentúli idióták hozzák meg. De lesz ennek az egésznek egy pozitívuma is. Az összes Duda, Morawiecki, Kaczynski és a többi söpredék mind eltűnik – sajnos másokkal együtt

– fogalmazott bejegyzésében Medvegyev.

A háború fejleményeit kedden is percről percre közvetítjük, ebben a cikkünkben.

Rovatok