Index Vakbarát Hírportál

Filmre vette a fiatal New York-i orvos, ahogy megerőszakolja áldozatait

2023. augusztus 8., kedd 19:38

Egy feltörekvő New York-i orvost azzal vádoltak meg, hogy számos nőt elkábított és szexuálisan bántalmazott, majd filmre vette azt is, ahogy erőszakoskodik velük.

Zhi Alan Cheng több mint 20 szexuális bűncselekmény vádjával néz szembe, miután legalább hat nőt elkábított és megerőszakolt, majd filmre is vette a bántalmazásokat – írja a New York Post.

A 33 éves Chenget, a New York Presbyterian Queens kórház gasztroenterológusát először 2022 decemberében tartóztatták le, miután barátnője azt állította, hogy az orvos egy ismeretlen folyadékkal átitatott vattapamaccsal töltött sebészi maszk segítségével elkábította, majd eszméletvesztésig ütötte őt a lakásában.

A nő azt mondta, hogy nem emlékezett semmire, amikor felébredt, de talált egy videót, amelyen Cheng szexuálisan bántalmazta őt, valamint más felvételeket is, amelyeken a férfi nőket bántalmazott.

A videókon kívül az ügyészek szerint számos kábítószert, köztük fentanilt, ketamint, LSD-t és sebészeti érzéstelenítőt találtak Cheng otthonában.

Cheng ellen vádat emeltek három rendbeli nemi erőszak, 10 rendbeli szexuális erőszak, hét rendbeli szexuális visszaélés és négy rendbeli testi sértés miatt

– jelentették be hétfőn az ügyészek, akik szerint valószínűleg több áldozat is van.

A nők közül legalább az egyik azt állította, hogy Cheng 19 éves korában betegként szexuálisan bántalmazta a queensi kórházban.

Az, hogy valaki ilyen szintre süllyedjen, hogy bedrogozzon és megerőszakoljon valakit, nem megy egyik napról a másikra. (...) Lényegében egy fehér köpenyes ragadozóról van szó

– mondta Nicholas Liakas, az akkor 19 éves áldozat ügyvédje az NBC New Yorknak.

Az említett nő azt mondta, hogy Cheng 2021 júniusában bántalmazta őt, és hogy a kórház kivizsgálta a panaszait, de azok nem vezettek sehová.

A bűncselekmények, amelyeket ez az egyén elkövetett, förtelmesek, megvetendők, és alapvetően elárulták küldetésünket és betegeink bizalmát. Megdöbbentő, és mélyen elszomorít bennünket, amit ezek az áldozatok és családjaik átéltek

– mondta a kórház képviselője, és hozzátette, hogy a kórház szigorú betegbiztonsági irányelvekkel és eljárásokkal rendelkezik, és hogy dolgoznak az esetleges gyenge pontok feltárásán.

A kórház nem kommentálta azt az állítást, hogy a Chenggel kapcsolatos panaszokat nem kezelték megfelelően, amikor azok először felmerültek.

Cheng ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban, óvadék nélkül tartják fogva a Rikers-szigeten.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok