Index Vakbarát Hírportál

Millió dolláros kokainfogás Floridában

2023. augusztus 9., szerda 10:42

Jane Castor, Tampa polgármestere nagy fogást csinált, amikor a múlt hónap végén a Florida Keysen horgászott a családjával. A polgármesteri hivatal szerint egy 31,75 kilogrammnyi kokaint tartalmazó csomagot fogott ki, amelynek becsült értéke körülbelül 1,1 millió dollár.

Az óriási mennyiségű tudatmódosító szert tartalmazó csomagot az amerikai határőrség szerint július 23-án fedezték fel Marathontól délre – írja a CNN.

Castor elmentette a lelet helyét, amikor családjával kiemelte a csomagot a vízből csónakjukra, amivel eredetileg horgászni indultak. A polgármester azonnal kapcsolatba lépett a Monroe megyei seriffhivatallal, hogy jelentse a nagy mennyiségű kábítószer fellelését.

A határőrség miami szektorának ügynökei ezután átvették az anyagot – közölte a határőrség és a Monroe megyei seriffhivatal. A csomagolásban 25 tégla kokain volt.

Arra biztatjuk a közösséget, hogy azonnal jelentsék a gyanús tevékenységet a helyi hatóságoknak

– mondta Adam Hoffner helyettes járőrfőnök.

Jelenlegi polgármesteri szerepét megelőzően Castor 31 évet töltött a Tampai Rendőrkapitányságon, ahol a várost szinte minden beosztásban és városrészben szolgálta. 2009 októberében Tampa első női rendőrfőnöke lett, és hat évig töltötte be ezt a tisztséget – olvasható a Tampa város honlapján található életrajzában.

Rovatok