Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy az áradásokban összeomlik egy ház

2023. augusztus 10., csütörtök 07:00

Rendkívüli állapotot rendeltek el a hatóságok Juneauban, Alaszka fővárosában. A Mendenhall folyó áradása több épületben is súlyos károkat okozott. A lakosokat felszólították, hogy maradjanak távol part menti otthonaiktól, ahol már két épületet is magával vitt az árhullám.

Felszólították hétfőn Juneau lakosait, hogy maradjanak távol a Mendenhall folyótól, miután a város közelében lévő gleccser olvadása miatt két épület is összedőlt. A helyi hatóságok rendkívüli állapotot hirdettek ki – írja a The New York Times. 

Mendenhall folyó áradása szombaton vett komolyabb fordulatot. A nyári hónapokban minden évben gondot jelent a gleccser olvadásából lezúduló víztömeg, ám idén különösen nagy károkat okozott a jelenség. 

Halálos áldozatokról és sérültekről nem számoltak be a hatóságok, de arra kérték a lakosokat, hogy hagyják el a vízparti otthonaikat, és az árvíz levonulásáig ne menjenek a folyó közelébe. 

Az áradás pusztításáról többen is látványos felvételeket osztottak meg a közösségi médiában. Az egyik videóban egy egész ház omlik a Mendenhall folyóba. De volt, ahol egy hatalmas fenyőfát sodort magával az árhullám. 

Rovatok