Index Vakbarát Hírportál

Egy elpusztult delfint találtak Horvátországban, az állaton lőtt sebek voltak

2023. augusztus 11., péntek 21:13

A Solta-sziget partjainál egy elpusztult delfint találtak, az állaton lőtt sebek voltak. A horvát gazdasági minisztérium közölte, hogy a delfinen boncolást végeznek, és amennyiben kiderül, hogy halálát a lövések okozták, a hatóságok nyomozást indítanak.

Horvátországban, a közép-dalmáciai Solta-sziget partjainál lőtt sebekkel találtak meg egy elpusztult delfint – írja az MTI a horvát közszolgálati televízió pénteki közlése alapján.

A horvát gazdasági minisztérium közleménye szerint a delfin tetemét meg fogják vizsgálni, a boncolását az Igazságügyi és Közigazgatási Állatorvosi Intézet végzi.

Ha kiderül, hogy az állat az okozott sebek miatt pusztult el, az illetékes hatóságok nyomozást indítanak az ügyben.

A közönséges delfin az egyik legelterjedtebb faj az Adriai-tengerben, és szigorúan védett. Barátságos, társaságkedvelő állat. Legfeljebb 230 centiméterre nő meg, és átlagosan 30 évet él.

Augusztus elején fürdőzőkre támadó teknősökről számolt be a horvát sajtó. Azóta azonban kiderült, hogy álcserepesteknősről volt szó, amely támadni csak akkor szokott, amikor veszélyben érzi magát. Egy felvétel is előkerült, amelyen látni, hogy két férfi megkínozta az állatot a tengerben, miközben az teljes erejéből próbált menekülni. A horvát rendőrség vizsgálatot indított a kegyetlen fürdőzők felkutatására.

Rovatok