Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk közölte, „epikus helyszíne” lesz a Mark Zuckerberg elleni bunyójának

2023. augusztus 11., péntek 20:55

A két milliárdos közötti párbaj helyszíne már biztosan nem a korábban kiszemelt Colosseum lesz, ugyanakkor Elon Musk azt közölte: a viadal epikus színtéren kerül megrendezésre.

Elon Musk az év elején hozta nyilvánosságra, hogy ő és a 39 éves Mark Zuckerberg, aki a Facebookot is magában foglaló Meta-platformcsoportot vezeti, jótékonysági ketrecharcra készülnek. Musk elárulta, hogy az X-en élőben közvetítik a meccset, a bevételt pedig egy veteránok számára létrehozott jótékonysági szervezetnek ajánlják fel.

Mint megírtuk, a párbaj helyszíneként Róma legendás amfiteátruma, a Colosseum is szóba került. Dana White, az UFC elnöke még az olasz kulturális miniszter csapatával is tárgyalt erről. 

A The Guardian cikke szerint azonban az olasz kulturális miniszter, Gennaro Sangiuliano azt mondta: valóban tárgyalnak a mérkőzés megrendezéséről „a helyszínek teljes tiszteletben tartásával”, de az nem Rómában lesz.

Hosszú és baráti telefonbeszélgetést folytattam Elon Muskkal. Beszéltünk az ókori Róma történelme iránti közös szenvedélyünkről. Megbeszéljük, hogyan lehetne egy nagyszerű jótékonysági és egy történelmet felidéző eseményt szervezni, a helyszínek teljes tiszteletben tartásával. De nem Rómában fogjuk megrendezni

– fogalmazott a kulturális miniszter.

A modernitás kizárva

Musk pénteken tovább fokozta a találgatásokat, amikor az immár X-re átnevezett Twitteren azt írta, hogy a küzdelmet élőben közvetítik majd az ő és Zuckerberg közösségi platformján is. Hozzátette: „Minden kamerakép háttere az ókori Róma lesz, tehát egyáltalán semmi modern”.

Elmondta, hogy beszélt az olasz miniszterelnökkel, Giorgia Melonival és a kulturális miniszterrel, és „megállapodtak egy epikus helyszínről”. Korábban pedig a „gladiátorok” szót posztolta két keresztbe tett kardos emoji mellé.

A kulturális miniszter ezt követően adta ki a nyilatkozatot, amelyben kizárta, hogy Róma lenne a két milliárdos közötti párbaj helyszíne.

Musk azonban azt is jelezte, hogy a küzdelem még a küszöbön sincs, hiszen a milliárdos vállproblémákkal küzd, műteni kell, és a felépülése több hónapot is igénybe vehet.

Rovatok