Index Vakbarát Hírportál

„Gonosz, könyörtelen” vidra támadt meg nőket Montanában

2023. augusztus 13., vasárnap 07:29

Montanában, a Jefferson folyóban három nőt megtámadott egy vidra. Egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Szórakoztató és pihentető estének indult, amikor Jen Royce és két barátja a Jefferson folyóban csobbant, de traumatikus élménnyé vált, miután egy vidra megtámadta őket  írja a CNN.

A három nő a folyó egy széles szakaszának közepén volt, amikor a vidra megjelent egyikük mögött, és megtámadta őket.

Royce arcát, karját, fülét, kezét, lábát és bokáját is megsebesítette az állat. Próbálta magáról lerúgni a vidrát, de az többször is megharapta. Végül a három nőnek sikerült a partra jutnia, a vidra pedig elúszott.

Minden túlzás nélkül, nem hittem, hogy ki fogok jutni abból a folyóból

– írta Royce, aki egy Facebook-bejegyzésben számolt be az esetről, amelyben a vidrát „gonosznak és könyörtelennek” nevezte.

Csupa vér voltam, csak úgy folyt az arcomból és az orromból. Hideg volt. Vizesek voltunk. Sötét volt

– tette hozzá Royce.

Royce-t mentőhelikopterrel szállították egy helyi kórházba, míg a másik két nőt a helyszínen látták el, de később őket is kórházba vitték. Mindhárom nő több adag veszettség elleni oltást is kapott.

Royce-t több helyen össze kellett varrni, megműtötték az arcát és a fülét.

Egy héttel az eset után egy frissített posztban Royce azt írta, hogy hazatért, a sebei jól gyógyulnak, és egyelőre nincs jele fertőzésnek sem.

A Montana Fish, Wildlife and Parks különböző szabadidős horgászhelyeken táblákat helyezett el, hogy felhívják az emberek figyelmét a vidra aktivitására a környéken.

Rovatok