Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump kigúnyolta legnagyobb riválisát, de beletörhet a bicskája

2023. augusztus 14., hétfő 09:02

Donald Trump kigúnyolta legfőbb republikánus riválisát, Ron DeSantist, majd azt állította, hogy közel 100 százalék a valószínűsége, hogy legyőzi Joe Bident a jövő évi amerikai elnökválasztáson.

Donald Trump volt amerikai elnök kigúnyolta közvetlen riválisát, a republikánus jelöltségért küzdő Ron DeSantist – írja a Standard. Mint arról már az Index is írt, DeSantis a kezdeti felhajtásoknak nem tud megfelelni. Míg januárban közel fej fej mellett volt Donald Trumppal versenyben, kampányának hivatalos elindítása óta már 37 százalékpontos lemaradásban van.

Az iowai állami vásáron szombaton tartott beszédében Trump azt mondta a Daily Mailnek:

Nem sokan jelentek meg nála (DeSantisnál – a szerk). Ez nem jó. Nagyon rosszul áll a felmérésekben. Nagyon, nagyon rosszul. És azt hiszem, hamarosan ki fog szállni a versenyből.

Trump később a The Sunday Timesnak arról beszélt, hogy szinte már 100 százalékig biztosra vehető, hogy legyőzi Joe Bident az országos választáson. Mindez azután történt, hogy egy amerikai bíró figyelmeztette Trumpot, hogy a 2020-as választások eredményének megdöntésére irányuló összeesküvés miatt indított tárgyalása előtt ne tegyen olyan gyújtó hangvételű kijelentéseket, amelyek „beszennyezhetik az esküdtszéket”.

Tanya Chutkan a 90 perces washingtoni meghallgatáson elmondta, Trumpot bűncselekménnyel vádolják, ezért korlátozásokra kell számítson.

Az a tény, hogy a vádlott politikai kampányban vesz részt, nem ad neki kisebb vagy nagyobb mozgásteret

– tette hozzá.

Rovatok