Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy 13 éves fiú a Grand Canyon széléről, de túlélte

2023. augusztus 14., hétfő 15:41

Egy 13 éves fiú túlélte, miután megcsúszott és közel 30 métert zuhant a Grand Canyonban, az Egyesült Államokban, Arizona államában. A kisfiút mentőhelikopter szállította kórházba.

A mentőcsapatoknak két órába telt, mire biztonságba tudták helyezni Wyatt Kauffmant, miután leesett egy párkányról a népszerű turistalátványosság északi pereménél. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de azóta már hazaengedték.

Wyatt egy helyi televíziós csatornának elmondta, hogy akkor esett el, amikor félreállt az útból, hogy az emberek fényképezhessenek. Elmondása szerint leguggolt és fél kézzel kapaszkodott egy sziklába, amikor elvesztette a fogást és elkezdett zuhanni – írja a BBC.

Az esés után nem emlékszem semmire 

– mondta a phoenixi KPNX televíziós csatornának a kórházban fekve.

Ezt követően csak arra emlékszik, hogy a mentőautóban, majd mentőhelikopterben fekszik. Ezután szállították tovább.

A kisfiúnak eltörött kilenc csigolyája, megrepedt a lépe, eltört a keze, a tüdeje összeesett, kiszorult belőle a levegő. 

A mentésben több tucatnyi mentő vett részt. Wyattet a Grand Canyon Nemzeti Park csapata helyezte biztonságba, akik egy szikláról ereszkedtek le, miután úgy döntöttek, hogy a terepviszonyok miatt a helikopteres mentés nem lehetséges.

Wyatt a Grand Canyonban volt kiránduláson a család többi tagjával, akik elmondták, egy autós kirándulást terveztek hazafelé.

Rovatok