Index Vakbarát Hírportál

Bélyeget adott kárpótlásul a brit királyi posta egy magyar férfinak, mert elkeverték a lánya útlevelét

2023. augusztus 14., hétfő 06:29

Egy Skóciában élő magyar apa keveredett vitába a brit királyi postával, amely elkeverte a lánya útlevelét. A vitát azonban az robbantotta ki, hogy a posta egy bocsánatkérő levelet és nyolc darab bélyeget ajánlott fel a férfinak.

A Skóciában élő magyar család nyaralni készült, azonban a családapának nem várt kiadásokkal kellett szembenéznie. A magyarországi útleveleket ugyanis postai kézbesítéssel igényelték meg, és bár a két gyermeke úti okmányát egy napon adták fel, az egyik nem érkezett meg.

A Daily Record beszámolója szerint a férfi tíz napot várt a fia útlevélének megérkezését követően, de a lányáé csak nem akart megérkezni. Újat igényelt, azonban attól tartott, hogy az nem érkezik meg időben a három héttel későbbi nyaralásukig, ezért 300 fontot (133 ezer forintot) költött egy egynapos magyarországi útra, hogy személyesen vehesse át a lánya okmányát. 

A családapa ezt követően kártérítést kér a brit királyi postától, ahonnan mindössze egy bocsánatkérő levelet és nyolc darab bélyeget küldtek neki kárpótlásul. Mint kiderült, az útlevél nem veszett el, és egy nappal az útlevél törlését követően meg is érkezett. Ugyan az okmány már nem volt érvényes, de a kézbesítés a postai szabályok értelmében késedelmesnek minősült, nem elveszettnek.

A férfi elmondta, hogy az útleveleket a magyar konzulátuson keresztül intézték, ahonnan azt tanácsolták neki, hogy törölje a meg nem érkezett útlevelet, és igényeljen másikat. Továbbá azt ajánlották neki, hogy jobban teszi, ha személyesen veszi azt át Magyarországon.

Nehéz döntés volt, de úgy éreztem, ez az egyetlen megoldás. Hatalmas megkönnyebbülés volt, hogy megkaptuk az útlevelet, de a stressz, a költségek és az ezzel járó idő nagyon megvisel minket

– mondta a családapa.

A család elkeseredve ugyan, de elutazott a tervezett nyaralásukra. A szülők 50. születésnapját és 15. házassági évfordulóját is megünnepelték Gran Canarián.

Rovatok