Index Vakbarát Hírportál

Fesztiválozók szenvedtek áramütést

2023. augusztus 15., kedd 13:17

A síneken szerettek volna képet készíteni, ám hozzáértek az áram alatt lévő fémhez, és áramütést szenvedtek.

Sokkoló felvétel mutatja azt a pillanatot, amikor három, a Lollapaloozára tartó ember leült a chicagói vonat síneire, hogy készítsenek egy szelfit – majd 600 voltos áramütés érte őket, amikor hozzáértek a harmadik sínhez.

Az eset az Oak Park-i Ridgeland Green Line megállóban történt augusztus 5-én este 7 óra után, amikor a baráti társaság együtt indult a zenei fesztiválra.

A felvételeken látszódott, hogy két férfi és egy nő a síneken ülve fotózni készül, amikor az egyik férfi hátradőlt, és hirtelen hevesen megmerevedett, miután hozzáért a villamosított sínhez. Ezután kinyújtotta a kezét, és megragadta a mellette lévő nőt, aki viszont megmerevedett, ahogy a fájdalmas feszültség átjárta a testüket.

A síneken lévő társuk egy ideig rémülten bámulta, ahogy barátai néhány pillanatig mereven vonaglanak mellette, mielőtt akcióba lendült, és megpróbálta kiszabadítani őket.

Egy ponton úgy tűnt, hogy ő maga is rövid sokkot kapott, és a levegőbe emelte a kezét, mielőtt a csoport több tagja leugrott a peronról, hogy segítsen megmenteni a barátait.

A férfi szívmegállást kapott, és kritikus állapotban szállították a Loyola Medical Centerbe – közölte az Oak Park-i tűzoltóság.

Rovatok