Index Vakbarát Hírportál

Fadarabok lehetnek a Nestlé egyik termékében az Egyesült Államokban

2023. augusztus 15., kedd 10:15

A Nestle visszahívja a Toll House csokis süteménytészták egy részét, mert fadarabok lehetnek benne.

A Nestlé USA önként visszahívja a Toll House Chocolate Chip Cookie Dough „break and bake” termékét „korlátozott mennyiségben fadarabok lehetséges jelenléte miatt – közölte a vállalat az ABC News beszámolója szerint.

A csütörtökön kiadott és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal honlapján is közzétett közlemény szerint „kisszámú fogyasztó” kereste meg az élelmiszeripari vállalatot a problémával kapcsolatban, és a visszahívást „óvatosságból” kezdeményezték.

A konkrét termékkódok, amelyekre a fogyasztóknak figyelniük kell, a 311457531K és a 311557534K. A vállalat felhívja a figyelmet, hogy ha a fogyasztó a fenti kódok valamelyikével vásárolt süteménytésztát, ne készítse el és ne fogyassza el a terméket, és csere vagy visszatérítés céljából vigye vissza a terméket ahhoz a kiskereskedőhöz, ahol vásárolta.

Egyetlen fogyasztó sem jelentett betegséget vagy sérülést a fadarabok esetleges jelenlétével kapcsolatban – tette hozzá a vállalat. A Nestlé szerint a szóban forgó süteménytésztát április végén gyártották és az amerikai kiskereskedők forgalmazzák.

Rovatok