Index Vakbarát Hírportál

Átmenetileg betiltották az úszómedencéket Franciaországban

2023. augusztus 16., szerda 20:21

A tartós szárazság miatt több régióban is betiltották az úszómedencék felállítását vagy a meglévők feltöltését Franciaországban – közölte a Les Échos francia napilap szerdán.

Franciaország déli részét szárazság sújtotta az elmúlt napokban, ami erdőtüzekhez és evakuálásokhoz is vezetett. Az országban található a kontinensen a legtöbb magánmedence, melyekre a koronavírus-járvány alatt jelentősen megugrott a kereslet, a szélsőséges időjárási körülmények miatt azonban az érintett térségekben  korlátozták a  használatukat.

Az erdőtüzek sújtotta dél-franciaországi Pyrénées-Orientales megyében már május 10. óta szabályellenes a felállítható medencék vásárlása, míg máshol a víztakarékosság miatt az ilyen medencék feltöltését tiltották meg.

A francia uszodaipari egyesület (FPP) arról számolt be, hogy az infláció és az ukrajnai háború egyéb gazdasági következményei mellett a bevezetett korlátozások még nagyobb kárt okoznak az üzletágnak.

Az éghajlatváltozás nagyban hozzájárul a medencék iránti kereslet növekedéséhez, ami nemcsak a melegebb, déli országrészben volt tapasztalható, hanem északon, Normandia és Bretagne területén is – írja az MTI.

Rovatok